Аз не подлежа на задължително карантиниране, тъй като съм преболедувал ковид

...
Аз не подлежа на задължително карантиниране, тъй като съм преболедувал ковид
Коментари Харесай

Вигенин: Не подлежа на карантина след КСНС, боледувах преди 3 месеца |

Аз не подлежа на наложително карантиниране, защото съм преболедувал ковид по-малко от 3 месеца преди контакта със инфектиран. Тестът ми за ковид-19 е негативен. 

Това разгласи националният представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин, който през вчерашния ден бе на КСНС при президента дружно с далия позитивен тест за ковид ръководител на Народно събрание Никола Минчев. 

Вигенин се базира на на министъра на опазването на здравето от 22.10.2020 година и разпоредбите на РЗИ за нейното.

" Близки контактни, оздравели като доказани случаи на COVID-19, се смятат за лица с невисок риск за предаване на SARS-CоV-2 и не подлежат на наложителна карантина за интервал от три месеца от лабораторното потвърждаване на инфекцията като се изключи случаите, в които същите работят с рискови групи от популацията (възрастни, лица с хронични болести и имуносупресивни състояния) или живеят в места с висок риск за заразяване като профилирани институции за даване на обществени грижи или затвори ", гласи текстът.

Във връзка с това имам намерение да продължа да извършвам отговорностите си, като ще проследявам всекидневно здравния си статус, декларира Вигенин. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР